torsdag 12 september 2013

Här är ditt kyl

Skit ner dig! Nu är det skarpt läge. 

Lever han som han lär Ostresantorbjörn? Ostresananders bestämde sig att göra ett stickprov i sin kollegas kyl. Nå O-T, vad har du i ditt kyl?

Ostresantorbjörn visar inga tecken på nervositet när Ostresananders ställer frågan ovan. Mörkar han, eller är ostration på respektabel nivå? Och OM han nu inte ljuger, vilka ostar håller han sig med?
Låt se.

Hello fridge!
Ostresantorbjörns kylskåp är högst ordinärt till färg och fason, gäller det också dess innehåll, eller finns där den rika flora av ost som man kan förvänta sig av en någorlunda luttrad ostbloggare? Vilka ostar har du där inne en vanlig torsdag i september?

De första ostarna som ögonen fäster vid är "...kanske inga ostar jag skyltar med på stan" som Ostresantorbjörn uttrycker det. Riven gratängost, fetaost och Kavlis räk & kräftost (nästan tom dessutom). "Det var extrapris..." ursäktar sig Ostresantorbjörn vant. "Och vad är väl en grekisk sallad utan fetaosten?"
Och först en två, tre skämsostar. Skäms!
Vi vandrar vidare i vitvarutornets kyldel. Ostresananders skjutjärnsteknik fick inte Ostresantorbjörn på fall, trots att den lockade fram något av ett lågvattenmärke i Ostresans historia: Räkost på tub. Det är okej ändå, den var nästan tom (om det nu är positivt).

Snart skulle dock Gislaveds enda hårdostbloggare visa vart kylskåpet ska stå. Som den vane ostätare han är drar han slentrianmässigt ut en rejäl bit präst. "Den här brukar jag ha på mackan." Så jobbar ett proffs!
Den här skämtar man däremot inte bort! Stadig präst från skånemejerierna. Starkt jobbat!
Den leveransen gjorde att den nästan uppätna brietårtan nedan gick i det närmsta helt obemärkt förbi.

"Den här? Inget att skämmas över, det är så himla lite kvar."
Dramaturgiskt är kylskåpsdemningen i det närmsta perfekt och som det proffs Ostresantorbjörn är, och som ett bevis på att det råder ett stadigt hårdostflöde genom hans kyl, plockas det tillslut fram en rivostost. "Såna här små skalkar är ju för tunna att hyvla, men det är ju inget man kan slänga, annat än på pizzan, eller hur?" Fantastiskt vant att hålla sig med en ostskiva enkom för rivärenden. Bra jobbat!

Också bra kylskåpsinventarie. Rivost-ost. 
Ostresananders kan skatta sig lycklig att hans kollega, fortfarande trots långt uppehåll befinner sig i hårdostland. Visst. Ingen, varken Ostresananders eller Ostresantorbjörn skulle någonsin skylta med liknande skämsostar som står att läsa om ovan, men Ostresantorbjörn lyckas komma undan med även sådan ost. Detta kan antingen bero på hans mediaträning eller helt enkelt på att han med prästosten och rivosten inte har någonting att bevisa, varken för hans kollega eller för er, kära följare.

Starkt jobbat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar